Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу убиец

Обвинението срещу Е. К. е за това, че на 23.09.2017 г., около 22:30 часа в гр. Угърчин, Ловешка област, умишлено умъртвил П. Б. от същия град, починал на 28.09.2017 г., като убийството е на лице, което се е намирало в безпомощно състояние – престъпление по чл. 116, вр. чл. 115 от НК.

На 23.09.2017 г., в гр. Угърчин имало панаир. Вечерта обвиняемият бил на гости в познати. Тъй като били много хора, домакинята изпратила  него и сина си до друга къща, за да донесат още една маса. По пътя двамата видели да лежи на земята „по очи“ пострадалия, когото познавали като „Пешо“ (мъж от града, които често злоупотребявал с алкохол и често го виждали да лежи по тротоарите и улиците, докато изтрезнее).

Без да каже нищо, обвиняемият отишъл до него и започнал да го рита, като повтарял „Нека ти сега. Сега ми е паднало да те бия“.  След това двамата младежи продължили пътя си и обвиняемият разказал на спътника си, че преди време, докато пасял крави, Пешо го бил ударил по гърба с тъпото на брадва.

Двамата взели масата и тръгнали обратно по същия път, като минали покрай пострадалият, който се опитвал да стане. Тогава обвиняемият оставил масата, отишъл при него и започнал да го рита в главата и тялото.

През това време от съседна къщата излязла жена, която като видяла, че едно от момчета рита падналия човек се развикала, след което те взели масата и си тръгнали.

Малко по-късно пострадалият бил намерен в безпомощно състояние и откаран в болницата, където няколко дни по-късно починал в резултат на  черепно мозъчна травма.

По искане на прокуратура обвиняемият е с взета мярка „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 245 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *