ОБЯВЕН Е ТРАДИЦИОННИЯТ КОНКУРС ЗА НАЦИОНАЛНАТА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА „ПРОФ.ДИМИТЪР ДИМОВ”

Обявен е традиционният конкурс на Община Ловеч за присъждане на Национална литературна награда за цялостно творчество „Проф.Димитър Димов”, съобщават от институцията.

Крайният срок за приемане на предложения е 30 март 2018 г., като това става чрез попълване и изпращане на формуляр за кандидатстване.

Статутът, правилникът и формулярът за кандидатстване могат да се изтеглят от сайта www.lovech.bg, меню „Дейности“, подменю „Култура“, Награди на Община Ловеч в областта на културата и образованието, или се предоставят на хартиен носител от отдел „Образование, култура, вероизповедания, туризъм“ в Община Ловеч.

Предложения могат да правят творчески съюзи; културни институти и администрации; издателства; висши учебни заведения; научни институти и юридически лица.

Националната литературна награда „Проф. Димитър Димов” е учредена от Община Ловеч със съдействието на Съюза на българските писатели – София, в чест на 105-годишнината от рождението на големия писател и драматург. Наградата се присъжда веднъж на три години за цялостно творчество.

Носител на статуетката през 2015 г. стана белетристът проф. д-р инж.  Банко П. Банков. Носителят на наградата се обявява на рождената дата на Димитър Димов – 25 юни.

За контакти и допълнителна информация: тел: 068/688292 и тел: 068/688291.

На снимката: Димитър Димов 1909 – 1966

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 46 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *