Община Троян ще получи финансиране за проект за осигуряване на достъпна среда в сградата на администрацията, по проект „Красива България“

На 7 август стана ясно, че проект на Община Троян е одобрен за финансиране и реализация, в извънредна кампания на проект „Красива България“ (ПКБ).

В периода 21.06.-23.07.2018 г. се проведе извънредна кампания за набиране на кандидати за участие по ПКБ, като по време на нея всеки кандидат можеше да кандидатства с проектно предложение по мярка „Осигуряване на достъпна среда на обществени сгради“.

Община Троян разработи проект за „Осигуряване на достъпна среда в административната сграда – общинска собственост, находяща се на адрес гр. Троян, пл. „Възраждане“ 1, чрез поставяне на подемни съоръжения (платформи) за преодоляване на различни нива от хора с двигателни проблеми“. Проектът възлиза на обща стойност  37 677 лв., като община Троян осигурява 30 % съфинансиране. Проектът предвижда осигуряване на сгъваема подвижна платформа, обезопасена по подходящ начин, водеща релса и стоманени стойки.

Средно годишно ползвателите и посетителите на сградата са над 35 хил. души, като част от тях са хора с двигателни проблеми. Изпълнението на проекта ще осигури подходяща възможност за достъп, каквато в момента в сградата няма.

 

Станислава Вачева

„Връзки с обществеността“

Източник: troyan.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 88 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *