Община Троян очаква представители на дипломатическия корпус за празника на града

През последните години, със съживяването на Международното изложение в Националното изложение по художествени занаяти и изкуства в с. Орешак (НИХЗИ), се възобновиха и създадоха нови приятелства между Троян и представители на различни държави по света.

Гости на Троян и НИХЗИ бяха голям брой посланици, които станаха приятели и чести посетители на града. През последните месеци кметът Михайлова проведе срещи с част от тях, като основна тема за разговор бяха общите проекти, партньорството, както и специалният празник, който Троян отбелязва през настоящата година.

През настоящата празнична година Община Троян и Националното изложение са подготвили изненада за всички жители и гости на общината. В навечерието на Петковден, на 13-ти октомври, ще може да разгледате изложбата „Приятелите на Троян“. Участие до момента са заявили побратимените на Троян градове от Русия, Франция и Германия. В последните месеци кметът Михайлова обсъди международни събития, които ще се проведат в навечерието на празника на Троян, с които ще отбележим 150-та годишнина на града с Посланика на Кралство Мароко – Закия Ел Мидауи, доайена на дипломатическия корпус в България и посланик на Палестина Н. Пр. д-р Ахмед ал Мадбух, с посланика на Франция Н. Пр. г-н Ерик Льобедел. Част от значимото международно събитие ще бъдат представители на Полша, Мароко, Палестина. Продължават разговорите с Посланици и на други страни.

Националното изложение на художествените занаяти е един от мостовете на Троян за връзка с другите народи. Вече пет години кметът Михайлова заедно с управителя на изложението Иван Чакъров се срещат с посланици, в търсене на приятели на общината. Само преди броени дни Н. пр. Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия, представи изложба, която до момента е показвана само в Националната художествена галерия.

 

Станислава Вачева

„Връзки с обществеността“

Източник: troyan.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 49 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *