Община Тетевен ще се присъедини към десетото поредно издание на глобалната инициатива – Часът на Земята

На 24 март, от 20:30ч. до 21:30ч., ще се проведе световната инициатива – Часът на Земята 2018. Темата на кампанията тази година е „Свържи се с природата“, а неин фокус е опазването на биоразнообразието. За поредна година Община Тетевен ще се включи в инициативата, като за целта ще бъде изключено осветлението на следните обекти: сградите на Община Тетевен и Градския исторически музей, паметника на Петко Милев – Страшния и паметен знак по повод 1-ви март 1801 г. – опожаряването на Тетевен от кърджалиите – срещу хотел „Здравец”.

Знаковото световно събитие на WWF за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора,  бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години Часът на Земята стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. Тази година темата е „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата взеха участие 110 града, както и институции, бизнеси и медии. Отново в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.

Източник: teteven.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 92 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *