Община Ловеч се представи на Единадесетия черноморски туристически форум във Варна

Екип на Община Ловеч взе участие в Единадесетия черноморски туристически форум, който бе на тема „Черноморският регион – дестинация за устойчиви местни и транснационални туристически продукти“ (25-27 октомври), който се проведе в курорта  „Св.св. Константин и Елена“ – Варна, хотел „Астор Гардън“.

На откриването присъства зам.-министър на туризма Любен Кънчев. Във форума участваха 15 български общини, включително Ловеч, 14 висши учебни заведения,  представители на туроператорски компании, авиопревозвачи, ресторантьори, хотелиери.

Участваха и две посолства – на Азербайджан и Южна Африка. Ловешкият щанд представи най-интересните природни и културно-исторически забележителности в региона.

Черно море и България като част от региона на черноморското крайбрежие дават над 70% от приходите на туризма и това е много важен сектор, който трябва да бъде подробно изследван и да си партнира с близките страни, коментира председателят на Варненската туристическа камара Жельо Душев.

В момента Ловеч участва  в Шестата работна среща между бизнеса и местната власт, Сътрудничеството между обществения и частния сектор-платформа за устойчиво туристическо развитие,  която се провежда  в парк-хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил, 29-31 октомври, съобщи пресцентърът на Община Ловеч днес.

Източник: Lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 84 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *