На 5 юни – кметът на с. Малиново с Отворено писмо до премиера Борисов! Ето защо…

ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми г-н Борисов
Пише ви един кмет на село. Един от многото в България, които сблъсква с абсурдни неща.
Февруари месец тази година постъпи в кметството искане за помощ при оформяне на документи от страна на Мустафа Ахмед Хаджимустафа (78 г.), който е с ампутиран крак, да му се отпусна електрическа инвалидна количка. Лесна работа, както се казва, но само на пръв поглед.

Документите му бяха оформени и приети от Социално подпомагане – Ловеч. Още с приемането ни беше обяснено с усмивка че ще получим отказ. Впрочем, когато ЛКК ОТ ,,Медицински център – Ловеч,, издадоха на Мустафа, протокол, че същият има нужда от акумулаторна количка, ни казаха че ще ни откажат.
Абсурд.

Защо се питах. Няма смисъл. Човек на 78 години, с ампутиран крайник, като ,,здравия,, е с четири операции, атеросклероза на крайниците, исхемична болест на сърцето. Отказа го получихме, както се казва г-н Борисов по закон.
Обжалвахме. Отново отказ. Съгласно приложение № 7 към чл.40,ал. 1 от ППЗИХУ, Т.12 ,,б,, в сила от 01.07.2018 г. на Мустафа не му се полага акумулаторна количка. (всички документи ще бъдат приложени към настоящото писмо)

Г-н Борисов нас ни убива бездушието на чиновниците, които могат с усмивка да ви кажат че сте отхвърлени от живота. Мерят с ,,метъра,, и режат. Не влизат в сърцето на човек, не ги интересува, какво мисли, как живее. За чиновника е важна, заплатата и броя човеци, да му оправдаят тази заплата.

Знаете ли, че Мустафа не може да ,,върти,, обикновена количка, и няма кой да му помогне. За една година на този човек му отрязаха крака, почина зет му, почина жена му, единствената му дъщеря е инвалид и е трудно подвижна. В едно интервю пред немско радио, споменах за този проблем, журналиста три пъти ме накара да повторя това което ви пиша сега. Немеца нямало да разбере, как на лека ръка се отхвърля един човек от живота. Предадох разговора на социален работник, знаете ли какво ми отговори ,, щом толкова мислят за този човек радиото да му купят количка,, От този служител чакаш инициатива.

Г-н Борисов много ли иска един човек, работил цял живот за България. Много ли е да искаш да живееш. Отдаваш сили цял живот, и накрая ,, съгласно приложение,, не ти се полага достойно завършване на този живот.

Г-н Борисов, миналата седмица минаха изборите, попитах Мустафа искали да гласува с подвижна избирателна секция, Отказа. Иска сам да стигне до избирателната секция. Иска но държавата му отказа. Умишлено ви пиша сега, след изборите, преди изборите, можехме да получим не една а пет колички, но не в това е проблема.

Имало ли е г-н Борисов инициатива по места от дирекции и други, за законодателни промени, които да регулират абсурдите. Защото те са пред очите им. Те ги виждат г-н Борисов, но не предприемат нищо.

Г-н Борисов, може да отговорите на това писмо, може и да не отговорите, но аз съм длъжен да го задам, аз не мога да се скрия, аз не мога и не иска да си затворя очите. Аз не мога да бъда бездушен чиновник гледащ хората само през очите на закони и наредби.

 

С уважение
Ибрахим Абдиев:…………….
Кмет на кметство Малиново
Тел.0884704089
Тел.0888594227Снимка на Ибрахим Абдиев.

Снимка на Ибрахим Абдиев.

Текст и снимки: Фейсбук

 

Б.р.: Редакцията на „Ловеч медия“ помества писмото без каквато и да е редакторска намеса!

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 239 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *