Националната гимназия в Тетевен с ремонт за 1,3 млн. лв.

Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в град Тетевен ще посрещне 110 – годишнината си с изцяло реноворана сграда. Ремонтът е направен  по ОП“ Региони в растеж“ с близо 1,3 млн. Образователни мистърът Красимир Вълчев преряза лентата на обновената сграда..

Ремонтът обхваща 4 сгради на училището – основен учебен корпус, физкултурен салон, общежитие и столовата. „На общежитието, физкултурния салон и столовата подменен изцяло покривът, дограма, сложена е външна топлоизолация. Подменена е и топлоинсталацията, сложени са нови радиатори“, обясни Тони Стоев, който отговаря за изпълнението на проекта. Освен това, навсякъде е сложено лед осветление и нова система за пожароизвестяване. В салона са сложи и прожектори. В основната, която е паметник на културата, не е работено по фасадата, сменено е само отоплението и силовата инсталация, която не издържала на напрежението. В основната сграда са оборудвани два компютърни кабинета с 34 мощни компютъра. Необходими са още 50 хиляди за оборудването на столовата и кухнята с нови уреди, обясни още Стоев.

Общежития пък се изпълват от 118 деца, които са разположени на първия и втория етаж от общото трите в сградата.  Допълнително е сложен и асансьор, а в основната сграда механична рампа, които да позволят придвижването на децата с увреждания. В училище учат над 300 деца от цяла България.

По – рано същия ден Вълчев посети и основно училище „Георги Бенковски“ в село Черни Вит, в което се изучават разширено народни инструменти и народно пеене. Там той чу изпълненията на ученици и им пожела да продължават по същия начин. Школото е носител на множество награди от състезания, а възпитаниците му продължават средното си образование в някои от най – добрите музикални училища я България.

Източник: monitor.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 348 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *