Напрежение сред собственици и наематели в Ловеч заради забрана за паркиране

Искане да се разреши с изрично издаден акт паркирането пред сградата на ул. „Търговска“ №2 в Ловеч е внесено в местната Община. Заявлението е подписано от общо 18 собственици и наематели на недвижими имоти, находящи се на ул. „Търговска“ номера 1,2 и 3, научи наш репортер.

Според документа, на 24 октомври т.г. служители на Община-Ловеч са премахнали знак № Д19, обозначаващ терена като паркинг, след като над 30 години същото място е било предназначено и ползвано именно като площ за паркиране (оставяне без личен надзор) на превозни средства. Инициативата на местната изпълнителна власт засегнала „не само интересите на гражданите, но и бизнес интереси“, като в същото време поставила „под риск дейността на фирмите, обитаващи и ползващи двете сгради, които не са жилищни“. Групата 18 собственици и наематели известяват още кметската управа на града на р. Осъм и че същите фирми, населили двете сгради в началото на ул. „Търговска“, осигуряват препитание на над 100 граждани в момента. „Общественият интерес, свързан с посетителите на алея „Баш бунар“, бизнесът на малкото оцелели в гр. Ловеч фирми, които пълнят местния бюджет“, трябва да е във фокуса на Община Ловеч, настояват съща така жалбоподателите.

„Съгласно чл. 94, ал. 3 от ЗДвП и чл. 14, т.4 от Наредба 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства, и пешеходците на територията на община Ловеч, в правомощията на Кмета е да издаде разрешение водачите да паркират върху тротоара, като спазват предвидените в закона и наредбата отстояния“, твърдят още 18-те, като добавят и че проверка в кадастъра и  Община Ловеч поставя под съмнение чия и каква собственост е земята, върху която е застроен тротоарът с ширина над 6 метра – дали е общинска частна собственост с продадено право на строеж или пък е публична общинска собственост.

„За мене решението да се забрани паркирането на горепосочения тротоар, който е твърде амортизиран, е малко глупаво. Може ли някой от Община Ловеч да каже каква алтернатива ни остава? Къде да спираме както ние, така и нашите клиенти? И нали сме купували тук офиси и заради паркинга! Предложението ни до кмета на Ловеч е съвсем добронамерено и ще бъде представено и на вниманието на общинските съветници“, допълни още Андрей Спасов, управител на „Юнион Вендинг“ ЕООД.

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 486 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *