РЕГИСТРИРАХА ДВИЖЕНИЕ НАПРЕД БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ В ТЕТЕВЕН

С Решение № 25-МИ от 13.09.2019 г. ПП „Движение Напред България“, основано от скандалноизвестният внук на Тодор Живков – Тодор Славков, беше официално регистрирано за участие в изборите за кмет на община Тетевен (ВИЖТЕ РЕШЕНИЕТО). Движението е регистрирано от не кой да е, а от дъщерята на бившия кмет на Тетевен и в момента подсъдим за длъжностни престъпления в особено големи размери Милен Ганев – Гергана Миленова Калинова.

Това не е изненада, защото както Ловешки вести писа по-рано, седмици преди регистрацията в селата около град Тетевен течеше трескаво събиране на подписи, организирано от симпатизанти на ДПС и бившия кмет Милен Ганев, след като кандидатурата на Ганев беше отхвърлена от Демократична България, ВМРО, Гергьовден и СДС. Освен това Ганев беше единствения кандидат за кмет зад който открито застанаха структурите на ДПС в Тетевен на провелото се общинско номинационно събрание.

Милен Ганев и дъщеря му Гергана Калинова
Милен Ганев и дъщеря му Гергана Калинова

Информацията която изнесохме в статията ни от 8 септември (виж линк) напълно се потвърждава от регистрацията на партия „Напред България“ от не кой да е, а от самата дъщеря на Ганев. Другото любопитно е, че Ганев и екипът му са се регистрирали за участие само в изборите за кмет на Тетевен и село Рибарица, без да са регистрирали участие на листа за общински съветници и кметове на останалите кметства (в това число на кметствата в които от години управлява ДПС – Галата, Глогово, Български извор и Градежница). Най-вероятно ще се отиде към вариантът при който Ганев да бъде издигнат формално от друга по-малка партия (ПП Напред България), а зад него да стои подкрепата именно на втората политическа сила в Тетевен ДПС, като ще се избегне евентуален отлив на гласове от град Тетевен. В замяна на това Ганев  ще подкрепи кметовете на ДПС в селата и няма да издига листа за общински съветници, като по този начин електоралната тежест на ДПС в бъдещия общински съвет ще се удвои, при сегашни техни 5 общински съветници.

Открити са амбициите на ДПС да спечели властта в Тетевен, които Зам. председателят на пратията Ахмед Ахмедов заяви на събора на тетевенското село Български извор, провел се през месец Юли тази година. На последните парламентарни и европейски избори в община Тетевен ДПС е втора политическа сила плътно следвайки ГЕРБ, чийто кмет е действащия Д-р Мадлена Бояджиева. В състава на сегашния общински съвет движението също е втора политическа сила, само с един съветник по-малко от ГЕРБ.

Дали най-накрая ДПС ще изпълни голямата си цел в ловешка област – да има кмет на Тетевен, в лицето на Милен Ганев, предстои да се разбере на предстоящите избори.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 995 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *