Направиха първа копка на проекта за реконструкция на общежитието в кв. „Гозница“ в Ловеч

Първа копка на проекта за реконструкция на общежитие в кв. „Гозница“, Ловеч, бе направена на 11 юни от кмета на Община Ловеч, Васил Дунев, от Ванков –Дунев ООД, изпълнител на СМР, и инж. Кънчо Паскалев, строителен надзор.

Проектът Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв.Гозница, гр.Ловеч“  е финансиран по Приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на стойност близо два милиона сто и тридесет хиляди лева, като СМР е 1 977 254,29 лева с включено ДДС. Изпълнител на строителните работи е фирма „ВАНКОВ-ДУНЕВ“ ООД –Плевен, 11 месеца ще продължи ремонтът от датата на първата копка.

Резултатът ще е 49 на брой социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението на Община Ловеч. По-точно това са три двустайни апартамента за хора в неравностойно положение на партерен етаж, 36 двустайни апартамента, пет тристайни и пет четиристайни апартамента. Те са за бездомни хора, за живеещи в много лоши битови условия, самотни родители с деца, многодетни семейства, деца с влошено здраве и увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване.

„Всичко това става в кв. „Гозница“, който в последно време е място на сериозни строителни интервенции. Там приложихме мерки в Детската градина, физкултурен салон в училището, правим улица „Янтра“, водния цикъл на градаи това е част от цялостната политика на общината за благоустрояването на квартала“, каза кметът Корнелия Маринова на всъпителната конференция, която се състоя по-рано в общината.Ръководителят на проекта инж. Веселина Нановска представи подробно какви дейности предстоят и отговори.

По време на церемонията на строителния обект на „Дълбок път“ водосвет отслужиотец Любомир Казашки.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 922 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *