Над 100 опасности по пътя откри полицията в Ловеч

Полицията в Ловеч е подала над 100 сигнала до Областното пътно управление и до общините за опасности по пътищата, съобщава БНР по информация на Областната дирекция на МВР. Само през май подадените сигнали за опасности по пътищата в региона са общо 26.

По думи на началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Светослав Шишийски става въпрос предимно за липса на пътни знаци и маркировка.Сред последните опасности, за които полицията е сигнализирала, са липсващи 15 метра предпазни заграждения на участък от АМ „Хемус“ край Ябланица. След изпращане на писмо до „Автомагистрали“ загражденията са били възстановени в рамките на 24 часа.

Комисар Шишийски обясни, че сигнали се подават и за нарушаване на целостта на пътната настилка. По време на месечния брифинг на ОДМВР се е сигнализирало за опасна дупка на бул. „Освобождение“ в града, която е повредила автомобила на журналист. Предстои сигналът да бъде проверен, а собственикът на пътя ще бъде уведомен за отстраняване на нередностите по настилката.

Източник: news.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 472 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *