Местен депутат: Никой не търси отговорност на кметицата за чистотата на Ловеч и резултатите са видими

На входа на град Ловеч, на кръстовището на улица „Търговска“ и улица „Осъмски юнак“ /на снимката/ тротоара от години не може да се ползва от пешеходци, защото в нарушение на Закона за движението по пътищата и Закона за устройство на територията са поставени съдове за отпадъци. Това налага пешеходците да слизат на уличното платно и се създават предпоставки и условия за пътно-транспортни произшествия.

Корнелия Маринова, кмет на Ловеч

Последния договор на община Ловеч за сметосъбиране и сметоизвозване  е сключен от Корнелия Маринова в края на миналата година и в случая незаконно поставените съдове за отпадъци са поставени по силата на този договор.

Безспорен факт е, че общинската администрация, ръководена от г-жа Маринова, отказва да си изпълнява компетентно законовите задължения  по  дейности на чистотата  в Ловеч с „извинението“, че видите ли фирмите не чистели достатъчно или гражданите са некултурни и замърсяват града.

Да ама Не!

Законът задължава кмета на общината с отговорността за чистотата на града, но тъй като никой не контролира и санкционира кметицата,  резултатите са видими.

Обръщам се към органите на полицията и прокуратурата да предприемат необходимите законови мерки за премахване на незаконно поставените съдове за отпадъци от посочения тротоар, за да имат възможност пешеходците да ползват тротоара, а не да нарушават закона.

И последно, което е първо:  преди няколко месеца полицията на метри от тези незаконно поставени съдове (на входа на алея „Баш Бубар“) проведе акция срещу паркиране на автомобили на тротоара и бяха глобени много водачи на МПС, но за  незаконно поставените съдове не се предприемат никакви мерки и санкции.

Общината в Ловеч над закона ли е или на полицаите им е забранено да глобяват кметицата?

Автор: Данчо Заверджиев,
местен депутат
Заради активната си гражданска позиция 
Данчо Заверджиев два пъти (2010 г. и 2013) е отличен 
с грамота от ПДИ 
за Международния ден на правото да знам.

Източник: https://lovechmedia.com/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80/

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 720 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *