Ловешкият парламент забуксува още на старта си

Местният парламент в Ловеч завърши ялово още първото си работно заседание днес, 11 ноември. Новоизбраните мести депутати се провалиха още при първия си опит да изберат своя председател.

Преди това бяха издигнати общо 4 кандидати за добре платения пост. Това бяха бившият шеф на ловешкия парламент Петър Цолов от квотата на ПП ГЕРБ, бившият му зам.-председател Кирил Гумнеров от ПП „Български социалдемократи“, бившият шеф на НАП-Ловеч и екскандидат-кмет на ВМРО Виктор Стойчев и Валентина Янкова от БСП.

В последвалото гласуване участваха 30 от общо 33-имата местни парламентаристи – негласували трима /Доротея Цанкова от БСП, д-р Георги Митев от СДС и Младен Близнаков от Коалиция „Демократична България – Обединение“/ отсъстваха при учредяването на новия ловешки парламент.

При огласянето на резултатите от вота стана ясно, че Комисията по избора на председателя на новия ловешкия парламент е открила празен плик и непопълнена бюлетина, тоест, два недействителни гласа. Останалите гласове бяха отсъдени на, както следва: Петър Цолов – 10, Виктор Стойчев – 5, Кирил Гумнеров – 6 и Валентина Янкова – 7.

Получените резултати от гласуването не позволиха избора на председател на ловешкия парламент и местните депутати се обединиха около предложението на колегата си Росица Маринова от ПП ГЕРБ на 14 ноември от 17,00 ч да направят втори опит да си изберат шеф. Припомняме, че за да бъде избран председател на ловешките законотворци са необходими съответният кандидат да получи подкрепа поне от 17 свои колеги.

Добре е да се знае, че засечката в деятелността на новия ловешкия парламент дойде само минути, след като депутатите му се заклеха и си обещаха да ръководят общинските дела мъдро, и в полза на Ловеч и прилежащите му села.

Знаменателна реплика в хода на гласуването изказа новата местна депутатка от ПП ГЕРБ и бивша областна управителка Ирина Митева: „Комисията се шегува, че избран няма… Но ще има!“

Източник: lovechmedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 626 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *