Лекарите: Откажете се веднага от тези 5 напитки

Всеки знае, че без вода няма как да оцелеем.  Всичко в телата ни зависи от водата. Според мнението на експертите, като жизнена необходимост водата отстъпва единствено на кислорода. Водата е основната съставка на повечето от клетките в организма ни (с изключение на мастните клетки), а също така поддържа и смазва мозъка и ставите ни.

Какво се случва с тялото, след като спрете за 1 седмица алкохола

Не всеки човек обаче обича да пие чиста вода. Освен това има огромно разнообразие от напитки, които в днешно време се рекламират като отлично средство за хидратиране. Оказва се обаче, че лекарите не са съгласни с рекламните клипове. Някой течности е по-добре да бъдат избягвани. Ето кои са 5-те напитки, за които медиците призоваха за по-внимателен контрол на тяхното пиене.

Чаени пакетчета.

Изследване на видовете чай, които се продават на пакетчета е установило, че в единадесет сорта чай в торбички има намерени бактериите E. coli, а в някои е имало и следи от мухъл.

Газирани напитки.

Те съдържат много захар. Твърде много, за да остане незабелязано от здравето. Например, кенче с кола от 0,33 литра може да съдържа от 6,5 до 8 лъжици захар. Лекарите предупреждават: редовната консумация на тези напитки допринася не само за наднормено тегло, но и за диабет, сърдечно-съдови заболявания, стареене на кожата и урологични проблеми.

Колко време след употребата на алкохол се приемат лекарства?

Що се отнася до неподсладената сода, съдържащият се в нея въглероден диоксид дразни стомашната лигавица и нарушава чревната подвижност.

Разтворимо кафе.

Той съдържа по-малко хранителни вещества от choux и освен тях съдържа и вещества, които остават след продължителна промишлена преработка. Ако пиете разтворимо кафе на празен стомах, можете да си докарате сериозни стомашни проблеми като гастрит, язва.

Кафе „3 в 1“.

Според медиците, тази напитка съдържа много захар, а вместо мляко обикновено се добавят заместители, включително и такива с палмово масло. Всъщност има малко истинско кафе в такава напитка, но калориите са в изобилие.

8 симптоми на дехидратация, които повечето хора игнорират

Сокове в опаковки.

Съветваме ви се да се откаже от постоянната употреба на такива сокове. Лекарите сравняват действието им с това на газираните напитки. Соковете са по-добри от газираното само защото не съдържат въглероден диоксид. /zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 279 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *