Къща за гости на ужасите в Свети Влас потресе министър Ангелкова! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Къща за гости „Арт“ в Свети Влас няма никакво основание да предлага туристическа услуга. Тя действа изцяло в нарушение на българското законодателство, защото удостоверението ѝ за категоризация е изтекло през 2015 година. Ще настояваме пред Комисията за защита на потребителите, в чиято компетентност е това, обектът да бъде запечатан веднага.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след проверка на къщата за гости, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Инспекцията се извършва след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при изключително лоши условия.

Веднага след получаване на сигнала експерти на Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, РЗИ и местната администрация направиха съвместна проверка на място. „Специалистите са установили, че обектът е имал удостоверение за къща за гости, 2 звезди, издадено от кмета на Община Несебър от 21 юни 2007 година, което е изтекло през 2015 г. Оттогава досега тя функционира без документи и разрешения“, каза министър Ангелкова. При проверката преди ден експертите са видели, че в хотела са настанени деца, за които собствениците обяснили, че са на познати, а не туристи.

„Стартираме процедура за издаване на акт за административно нарушение и глоба, която за юридическо лице е до 10 хил. лв. а за физическо лице – до 5 хил. лв.“, информира министър Ангелкова. Тя посочи още, че заради факта, че обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната агенция за приходите, за да се направи данъчна проверка и да се установят какви са постъпленията от тази незаконна, нерегистрирана дейност.  „Вижда се, че хигиената е под всякакви критерии и норми, басейнът и водата са мръсни“, каза министърът. Представители на РЗИ са съставили акт за нарушение заради липсата на здравословни и безопасни условия. Взети са проби и от водата в басейна, които ще бъдат изследвани, а резултатът от тях ще бъде ясен в следващите дни.

Министър Ангелкова посочи, че в такива случаи ще се действа безкомпромисно. Тя благодари на родителя, подал сигнала, и апелира всички да информират институциите при подобни случаи.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/kshcha-za-gosti-na-uzhasite-v-sveti-vlas-potrese-ministr-angelkova-snimkivideo_news680837.html

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 3 074 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *