КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ ПОЗДРАВЯВА СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ С ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Вече 11-та  години нашата общественост  отбелязва Световния  ден на социалния работник и тази година този ден е на 20 март. От 2007 година Международната федерация на социалните работници реши, че на третия вторник на м. март ще отбелязваме признателност към приноса на тези труженици, които работят за благото на световната общност.

Няма да обяснявам колко е важна тази професия. Широки кръгове от населението не могат да си представят живота без социалните служби, агенции, дирекции, неправителствени организации. Всички те се грижат да функционира  тази обществената мрежа.

Община Ловеч е една от общините с най-много социални услуги – 19 на брой с клубовете на инвалида. В момента сме в процедура на откриване на още три нови услуги. В Общината работят 21 социални работници.  Отделно са работещите в дирекциите и агенциите. Ако присъединим към тях и помощния персонал, детегледачите, асистентите – това е една сериозна група хора.

Може тази професия да не е сред най-атрактивните и високо заплатени. Общуването с хора, които имат здравословни или други проблеми, не е лек процес. Можем да кажем, че това не е обикновена професия, а по-скоро призвание. Трябва определена ценностна система, природна нагласа и усет да работиш това. Защото, вярвам,  във всеки един от Вас гори искрата на човеколюбието.

Мотото на днешния празник тази година е „Насърчаване на обединяването на хората за устойчиво развитие на околната среда“ –  благородна идея – обединени, да направим околната среда предвидима и устойчива.

Работата на социалните работници е сериозна, отговорна, тежка. Няма да е пресилено, ако кажем, че вие сте герои. Благодарим Ви за труда и грижите за другите.

Честит празник!

Източник: lovech.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 40 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *