Кандидат-кмет от БСП: Използват НАП в схема за натиск върху мен

Неуспелият кандидат за кмет на Ловеч от БСП Радина Банкова обяви, че е жертва на схема за упражняване на натиск върху кандидатите на столетницата.

Банкова обяви пред OFFNews, че на база на удостоверение с невярно съдържание, издадено от НАП, е образувано изпълнително производство срещу фирмата ѝ за производство на трикотажно облекло за износ и са запорирани сметките ѝ заради сумата от 751 310 лв., върху която е начислена лихва от 5112 лева. Това се е случило на 30 октомври 2019 г., дни преди решителния вот за кметския стол в Ловеч.

Банкова каза, че срещу нея е заведено дело за обезщетение от 920 лв. от бивша служителка на фирмата, което бизнесдамата обжалва пред Върховния касационен съд. „Аз съм изряден данъкоплатец и внасям задълженията си към хазната всеки месец. Чудно как при неприключило дело се запорират сметки и се изпраща частен съдебен изпълнител“, коментира Банкова и се закани да защити правата си.

Неверните данни според бизнесдамата са, че има данъчни задължения в особено големи размери и че декларациите и сумите, подадени в НАП от фирмата ѝ, не отговарят на споменатите в данъчните удостоверение, заради което са запорирани сметките на дружеството.

Радина Банкова спомена и друг случай, който опонентите ѝ в изборната битка са използвали целенасочено – обвинения срещу нейната фирма, че е точила неправомерно ДДС.

Димитър Горов от предизборният щаб на БСП в Ловеч каза, че освен персонален удар към фирмата и затрудненията, които произтичат от това, става въпрос за очерняне на Банкова. Според Горов черният пиар на опонентите и кампанията срещу фирмата на Банкова е била основна нишка по време на цялата кампания, за да се каже, че тя е лош работодател.

Източник: offnews.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 788 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *