Информационен бюлетин -15.03.2018 год. ​

Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже за опит за документна  измама. Тримата са от гр.София и са на възраст 50, 49 и 40 години.

В хода на работата по досъдебно производство от 28 декември 2017 год. е използвана и помощта на служители от ГДНП – отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“. Действията на полицейските служители са осъществени под ръководството на Районна прокуратура Троян.

В края на миналата година, в банков офис в гр.Троян, непозната жена е направила опит да преведе 360 000 лева от чужда сметка по сметка в друга банка използвайки за целта неистинска лична карта и попълвайки неистински документи.  Благодарение на бдителността на банковите служители измамата е предотвратена, а жената е напуснала офиса оставяйки неистинските документи на гишето в банката.

При последвалите процесуално  следствени действия са намерени и иззети веществени доказателства: мобилни телефони и дрехи, имащи отношение към доказване престъпната дейност на задържаните лица. Тримата са задържани в РУ Троян на 14 март за срок от 24 часа, привлечени са в качеството на обвиняеми и разпитани пред защитници, като 50 годишната жена и 49-годишния мъж са направили пълни самопризнания.  По отношение на най-младия участник в групата е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа от Районна прокуратура – Троян и  предстои внасяне на искане в Районен съд-Троян за постояна мярка «задържане под стража». Работата по случая продължава .

 

28-годишна жена загина при катастрофа в град Ловеч.

На 14 март около 17.20ч. на околовръстия път на гр.Ловеч, непосредствено след тунела в посока гр.Плевен, 28-годишна жена губи контрол над управлявания от нея «Фолксваген Бийтъл», удря се в крайпътна мантинела и пропада в низходящ скат дълбок около 4 м. и обрасъл с храсти и трева.

Жената е откарана незабавно в ЦСМП-Ловеч, където малко по-късно е починала. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 28-годишен, криминално проявен мъж от града, след като при полицейска проверка е установено, че управлява лек автомобил с изтекла валидност на транзитните табели и без да притежава свидетелство за правоспособност.

 

Полицаи от РУ Ловеч са установили двама жители на града, на възраст 43 и 37 години, които вчера около 14.40ч. по ул. «Баховско шосе» са управлявали конска каруца натоварена с  метални „п“ образни профили, с неустановена до момента собственост и стойност. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

 

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като при извършена проверка в къща в местността  «Синан тепе» обитавана от 52-годишен мъж, полицаите са открили и иззели разглобена гладкоцевна ловна пушка, цеви от гладкоцевна ловна пушка – успоредка с глава с два спусъка, 3 броя ударни механизми, патрондаш с поставени на него 7 броя ловни патрони и 2 броя дървени приклади. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 406 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *