Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 29.10.2018 год. ​

Полицията в Луковит разследва причините за възникнал на 28 октомври около 03.50ч. пожар на автомобил „Jeep“, модел „cherokee“ и лек автомобил „Дайхацу“, паркирани пред частен дом в село Румянцево. Превозните средства са ползвани от 29-годишен мъж от селото. Образувано е досъдебно производство и работа продължават служител от РУ Луковит.

 

Петима мъже са задържани в РУ Луковит след възникнала саморазправа между представители на две фамилии от града.

На 26 октомври около 12.30ч. в районното управление в града е получен сигнал за сбиване и грубо нарушаване на обществения ред от група мъже, представители на две фамилии от града. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи, като са установени и задържани петима мъже : трима от гр.Луковит на възраст 18, 24 и 32 години; 18-годишен от с.Гложене и 33-годишен, криминално проявен жител на гр.Ловеч.

По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата на криминалисти от РУ Луковит по изясняване на причините за инцидента.

 

На 27 октомври служители на РУ Тетевен са извършили проверка на общо 93 ловци участващи в ловни излети организирани от ловните дружества в гр.Тетевен, с.Гложене, с.Черни Вит и с.Рибарица. Не са констатирани нарушения на законите за организиране и провеждане на ловни излети.

 

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на ул. «Баньо Маринов»  в града е счупено панорамно стъкло на паркиран товарен автомобил «Мерцедес 208 Д». Работата по случая продължава.

 

На 26 октомври в РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 26-годишен жител на с.Врабево, който е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на наркотични вещества.

През почивните дни в РУ Троян са образувани и три бързи производства срещу водачи на автомобили, които са установени да шофират след употреба на алкохол. Задържани за срок от 24 часа са 27-годишен мъж от с.Борима, който е управлявал МПС в селото с 1,65 промила алкохол в издишания въдздух; 25 годишен жител на гр.Априлци, който по показания на техническото устройство алкотест-дрегер 7410 е шофирал лек автомобил в града  с 2,05 промила алкохол;  и 41-годишен от гр.Априлци, който е управлявал превозно средство  в града с 2,01 промила алкохол в издишания въздух.

 

На 26 октомври служители на РУ Ловеч са иззели  пистолет и 48 патрони за него от частен дом в града, собственост и обитаван от 73-годишен мъж, който не притежава разрешително за съхранение и притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Ябланица е задържан 45-годишен жител на града, който е установен да управлява лек автомобил в населеното място след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,40 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

В гр.Тетевен на 28 октомври около 22.40ч., полицейски екип от местното районно управление е спрял за проверка  автомобил «Фолксваген», управляван от 24-годишен мъж от Ловеч и двама пътници: 19-годишни  момче и момиче. В хода на проверката е установено, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, а на различни места в превозното средство са открити общо три хартиени опаковки, сгънати по специфичен начин и малък контейнер, в които е имало кристалообразно вещество, което при тестване с полеви тест е реагирало на амфетамин. По пода на «Фолксваген»-а са открити  и две различни по големина „цветчета“ със зелен цвят, които при извършен полеви тест са реагирали на наркотичното вещество „канабис“. По случая е образувано досъдебно производство, а водачът на превозното средство е задържан за срок от 24 часа.

Работата продължава.

Източник: mvr.g

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 251 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *