Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 13.08.2018 год. ​

Четирима мъже от севлиевското село Столът на възраст 24, 29, 30 и 36 години са задържани в РУ Троян за отвличане на млада жена.

На 09 август около 20.00ч. при придвижване с лек автомобил по пътя гр.Троян-с.Кърнаре  мъжете са качили в колата си против волята й 19-годишна тяхна съселянка, бивша съпруга на 29-годишния мъж.

Действията на групата са забелязани от преминаващи , които незабавно са подали сигнал в полицията в Троян.

Благодарение на предприетите незабавни издирвателни мероприятия автомобилът и лицата пътуващи в него са установени от полицейските служителите и са предотвратени евентуални последствия. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима от мъжете /на 29, 30 и 36 години/ са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 143, ал.1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Работата по случая продължава.

Полицейски операции  за периода от 10 до 11 август

РУ Тетевен – полицейски служители са обходили 6 населени места, профилактирани са 11 лица и са проверени 9 питейни и увеселителни заведения, като няма констатирани нарушения.

РУ Троян – проверени са 4 къщи за гости в региона, 29 МПС и 38 лица, като за установени нарушения са съставени 2 акта и 5 глоби с фиш.

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 29-годишен мъж от с.Бабинци, който на 11 август около 22.20ч. е установен да управлява лек автомобил  в  Тетевен с временни регистрационни табели, с изтекъл срок на валидност. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 46- годишен мъж от града, който на 10 август около 21.15ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «В.Левски» в Троян след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,01 промила.

43-годишен мъж от гр.Велики Преслав е задържан в РУ Троян след като на 12 август около 08.45ч. е установен да управлява лек автомобил в града с 1,27 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

23-годишен жител на с.Добревци е задържан за срок от 24 часа за шофиране след употреба на наркотични вещества. Нарушението е установено  на 11 август в 22.30ч. от служители на РУ Ябланица, а по случая е започнато бързо производство.

32-годишен жител на гр.Летница е задържан в РУ Ловеч след като е установен да управлява лек автомобил в Летница  след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,66 промила и без да притежава свидетелство за правоспособност. По случая е образувано бързо производство.

55-годишен мъж е задържан в РУ Ловеч след като на 12 август около 12.10ч. в района на кръстовище «Салито» е спрян за полицейска проверка и е констатирано, че шофира  след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,52 промила. По случая е образувано бързо производство.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 926 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *