Информационен бюлетин на МВР Ловеч – 08.10.2018 год.

Полицейски операции проведени на 05 октомври

РУ Луковит – при проведена полицейска операция по широкообхватния метод са проверени 12 МПС и 18 лица, като за установени нарушения са съставени 6 глоби с фиш и 2 акта.

РУ Троян – проверени са 27 МПС и 21 лица, съставени са 3 акта и 10 глоби с фиш.

РУ Ловеч и сектор «Пътна полиция» -проверени са 37 МПС и 39 лица, като за констатирани нарушения са съставени 5 глоби с фиш и 2 акта.мвр

Полицаи от РУ Тетевен са иззели 10 кутии с цигари без български акцизен бандерол от търговски обект в с.Български извор. Полицейските действия са част от операция за противодействие на разпространието на акцизни стоки без бандерол и са проведени на 06 октомври на територията на община Тетевен.

Полицията в Троян е установила четири момчета на възраст от 11 до 14 години, всички от с.Черни Осъм, които на 06 октомври са счупили стъклата и са повредили верижен трактор „ДТ 75“, паркиран в околностите на селото.Работата по случая продължава.

На 06.10.2018г. около 14.50ч на ПП I-4 в с.Брестница, лек автомобил БМВ управляван от 50-годишен мъж от гр.Добрич при движение е блъснал 8-годишно момиченце, което е пресичало пътното платно. Детето е откарано за медицински преглед в Луковит и освободено. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП

На 07 октомври около 01.15 часа в гр. Тетевен за полицейска проверка е спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 25-годишна жена от с.Галата. Пробата на водачът с «Дръг чек 3000» е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин, като жената сама е предала на полицаите пакетче съдържащо амфетамин, с бруто тегло 0.49 грама. Лицето е задържано за срок от 24 часа , а по случая е образувано досъдебно производство.      

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 25-годишен мъж от Троян, който на 07 октомври около 22.10 часа е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Работата по случая продължава.

30-годишен, неправоспособен, криминално проявен жител на с.Румянцево е задържан в РУ Луковит след като на 07 октомври около 14.45ч. е установен в с.Карлуково да управлява лек автомобил с регистрационни табели издадени за друго превозно средство.  Проверка в информационните масиви на МВР е показала, че мъжът извършва нарушението в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

На 05 октомври в РУ Ябланица е образувано бързо производство срещу 25-годишен мъж от с.Малък Извор, който е установен да управлява лек автомобил в гр.Ябланица след употреба на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в полицейското управление.

Същия ден в РУ Ябланица е образувано още едно бързо производство срещу 31-годишен жител на с.Златна Панега, който около 15.00часа е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба отново на амфетамин и метамфетамин.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 751 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *