Информационен бюлетин за Област Ловеч – 29.03.2018 год.

46-годишен мъж от село Бъркач е задържан в РУ Ловеч след като е предложил подкуп на полицейски служители.

На 28 март около 17.00 часа на ул.“Александър Кусов“ в гр.Ловеч, служители от сектор «Охранителна полиция» при РУ Ловеч  са спрели за проверка л.а. «Опел», управляван от 46-годишен жител на плевенското село Бъркач. Полицаите са установили, че в автомобила липсва  светлоотразителен триъгълник, като в момента, в който са започнали съставянето на фиш за констатираното нарушение водачът им е предложил подкуп – банкнота с  номинална стойност от 10 лева. Мъжът е задържан незабавно за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в периода от 15 до 25 март от къща в с.Брестница е извършена кражба на метални заготовки за струговане. В хода на  полицейското разследване отнетите заготовки  са открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с.Торос, а в резултат на незабаните издирвателни мероприятия са установени и извършителите на кражбата.  Това са двама жители на с.Брестница, на възраст 28 и 29 години. Работата по случая продължава.

 

Служители на РУ Ловеч са установили жена на 64-години и 16-годишен младеж и двамата от с.Горан, които в съучастие с 27-годишна жителка на гр.Ловеч са заподозрени в кражба на различни по вид и предназначение метални предмети от частен дом в с.Горан. Кражбата е извършена в нощта на 27 срещу 28 март, а групата  се е придвижвала с конска каруца към пункт за изкупуване на вторични суровини когато е спряна от полицейските служители.

Превозваните метални вещи са предадени с протокол за доброволно предаване,а в последствие са разпознати като идентични с липсващите вещи от имота в с.Горан. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Източник: mvr.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 619 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *