За Ловешка област са одобрени 12 проекта на предприемачи общо за над 2,8 милиона лева

Ловеч, 4 юли /Даниела Балабанова, БТА/

За Ловешка област са одобрени 12 проекта на предприемачи общо за над 2,8 милиона лева, съобщиха от Областния информационен център. Те ще се изпълняват от стартиращи и нови фирми по процедурата „Насърчаване на предприемачеството“ и са финансирани по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност /2014-2020/“.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 2,3 милиона лева, в т.ч. финансиране от Европейския фонд за регионално развитие – над 1,9 милиона лева, и национално финансиране от близо 350 хиляди лева. Собственото финансиране, което предприемачите осигуряват, е в размер на 570 хиляди лева.

Десет от проектите ще се изпълняват на територията на община Ловеч, а останалите два – в община Троян. Идеите на предприемачите са от развиване на научноизследователска и развойна дейност, производство на мехатронни модули за изграждане на стаи-загадка, създаване на електронни устройства и детайли, ново предприятие за производство на луксозни полимерни осветителни тела, през създаване на нови аудио-визуални продукти, емоционално съдържание на рекламите и продуктовото позициониране, нови телевизионни предавания и канали, сайтове за намиране на партньори и портали – търсачки за бизнес идеи, до креативни детски забавачници и събитийно организиране.

Източник: https://lovechmedia.com/

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 283 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *