За бога братя, не купувайте тези германските коли втора ръка

Открай време германските автомобили се асоциират с качество и надеждност. Икони като Mercedes W124 или BMW 5er (E34) са причина само част от аргументите, подкрепящи това твърдение. При по-новите модели на германските марки обаче има екземпляри, които далеч не се славят с надеждността на W124, например. На вторичния пазар има доста предложения, които са скъпи, а в същото време се оказват проблематични. При това мнението по въпроса не е наше, а на самите германци, които препоръчват да се избягва покупката на колите по-долу

BMW X5

Не купувайте тези германски употребявани коли

Кросоувърът X5 E70 e ценен заради комфорт и отлична управляемост, но според германците не е особено надежден. Основните проблеми, заради които трябва да се избягва, са свързани с 4х4 системата и с коляновия вал. Неизправности в електрооборудването също не са рядкост.

Mercedes-Benz GL

Не купувайте тези германски употребявани коли

Седемместният луксозен всъдеход на Mercedes е мощен и вместителен, но и той не е особено надежден. Най-големите неприятности са свързани с пневматичното окачване, особено по нашите пътища и с бързо износващите се спирачки. Електрониката също не е от силните страни на GL.

 

 

Opel Vectra C

Не купувайте тези германски употребявани коли

Третото поколение на Vectra не е скъпо, а и поддръжката му е сравнително евтина. Проблемите обаче следват един след друг – водна помпа, електронен блок при бензиновите, повишен разход на масло и дюзи при дизелите, както и проблеми с ходовата част на много от колите, били служебни в миналото.

Volkswagen Sharan

Не купувайте тези германски употребявани коли

Окачването е сред основните слабости на този миниван. Германците отбелязват още множество проблеми, като ел.стъкла, климатик, централно заключване, но съветват най-много да се избягват екземплярите с 1.8-литров турбомотор.

Volkswagen Touareg

Не купувайте тези германски употребявани коли

Първото поколение впечатлява с нелоша проходимост за кросоувър, но надеждността му не е на ниво. Проблемите при него са свързани с автоматичната трансмисия, кардана, водна помпа и проблеми с паленето. Версиите с пневматика трябва да се избягват, както и тези с 2.5-литров турбодизелов двигател.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 818 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *