Защо се премахват липите в град Тетевен?

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Уведомяваме Ви, че в началото на месец юли 2019 г. ще стартират ремонтни дейности на тротоарната настилка на ул. „Христо Ботев“ в гр. Тетевен, в участъка от магазин „Т-маркет“ до сградата на РУ на МВР – Тетевен. Ремонтът предвижда премахване на тротоарната настилка и поставяне на нови тротоарни плочки.

В посочения участък се намират 7 броя липи, които са компрометирали тротоарната настилка. Поради възрастта на дърветата, същите ще продължат да увеличават обема на кореновата си система и да повдигат тротоарните плочки.

Във връзка с предстоящия ремонт, на 25.06.2019 г. започна премахване на липите по ул. „Христо Ботев“ в гр. Тетевен. Дърветата ще бъдат премахнати, тъй като ще повдигнат новата тротоарна настилка, която ще бъде поставена в участъка. Част от дърветата са наклонени към пътното платно и с оглед на честите метеорологични аномалии на времето, липите могат да създадат опасност за преминаващите хора и автомобили.

След приключване на ремонта на тротоарната настилка на ул. „Христо Ботев“ в гр. Тетевен, ще бъдат засадени еквивалентен брой на премахнатите липи – 7 броя дървета от вида „чинар“. Същите дървета са засадени на платения паркинг на ул. „Христо Ботев“ – на отсрещната страна на улицата.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 412 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *