Задържаха участник в телефонна измама за 36 000 лева

По искане на Районна прокуратура-Ловеч, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на участник в телефонна измама. Районна прокуратура привлече мъж в качеството на обвиняем за това, че на 6 август, в Ловеч, в съучастие, като помагач с неустановено по делото лице, действало като извършител и с друго лице, действала, като помагач, умишлено улеснил извършването на престъплението от неустановеното по делото лице.

Мъжът преброил занесъл парите на неустановеното по делото лице, което с цел да набави за себе си имотна облага възбудило заблуждение у жена от Ловеч, че е полицай и има нужда от съдействие за залавяне на престъпници и с това и причинил имотна вреда в размер на 730 евро и 34 500 лева, като се е представил за длъжностно лице – полицай и причинената вреда е в големи размери. 

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните в хода на разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Съществува реална опасност лицето да се укрие или извърши друго престъпление. Извършеното престъпление е тежко по смисъла на закона и случаят е с висока степен на обществена опасност, със значителни имуществени вреди. 

Опасността да извърши друго престъпление, се доказва и от обстоятелството, че обвиняемият, в рамките на няколко дни е извършил две измами. Поради което искането на прокуратура е уважено от съда и спрямо лицето е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Районна прокуратура действията по разследването продължават.
Източник: dariknews.bg
Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 514 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *