Завишаване на заболяемостта в Ловеч

За периода 15. 10. 2018 – 21. 10. 2018 година включително на територията на област Ловеч са регистрирани следните заразни заболявания и са предприети противоепидемични мерки както следва:
Чревни инфекци
Регистрирани са 9 сл. на вирусен хепатит тип А.
– 4 сл. за гр.Угърчин – дете на 3 г. от Детската градина и 8 годишен ученик в СУ „Кирил и Методий” гр. Угърчин – поредни случаи; двама възрастни на 59 г. и 72 г., които са нерискови.
– 2 сл. за с. Български Извор – учи в ОУ „Васил Левски” и 34 г. шивачка.
– По 1 сл. за с. Орешене на дете на 11 г. – пореден случай в училището; за с. Петревене на 8 г.- ученик в училището в с. Орешене и за гр. Тетевен- дете на 5 г., неорганизирано, пореден случай в семейството.

Капкови инфекции
• Скарлатина – 2сл.
– 1сл. за гр.Ловеч –дете на 4г. от ДГ „Мария Сиркова”. Изследвани са 24 контактни с 1 положителен резултат.
– 1сл. за ДГ в с.Галата- изследвани са 23 контактни с 1 положителен резултат. Контактните с положителен резултат са отстранени от детските заведения до поручаване на отрицателни резултати от изследването на гърлени секрети.

През изминалата седмица заболяемостта от ОРЗ за гр.Ловеч е 128,63 на 10 хиляди, при 86,75 на 10 хиляди за предходната седмица. Наблюдава се тенденция на завишаване на заболяемостта, което е нормално за сезона.

Източник: zetramedia.com

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 368 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *