Ето на кого кметът на Ловеч даде нов автомобил

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова предаде на 13 ноември 2019 г.  официално на ръководителя на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Ловеч“ ключовете на новозакупен автомобил. Транспортното средство е на стойност 47 304 лв. и е закупено след проведена обществена поръчка със средства по проекта, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Към събралите се служители кметът се обърна с думите:

„Знаем какви са нуждите на възрастните хора и грижа за тях могат да полагат само хора с големи сърца и аз се радвам, че тук виждам усмихнати лица. Само добрите хора могат да бъдат социално ефективни в грижата за другите. Пожелавам на добър час на новата услуга за нашите съграждани. Нека всяка стотинка от този проект да бъде максимално ефективно използвана за хората, които са в нужда.“

Ръководителят на проекта Цветанка Маринова, управител на Домашен социален патронаж – Ловеч,  изказа благодарност на колегите от администрацията, които са работели по този проект, както и на колегите от „Проекти и програми“ и обществените поръчки. Всички дейности в нашата община са в срок, нямаме нито едно забавяне и така ще бъде до края, каза още Цветанка Маринова.

Новият седем местен автомобил Peugeot Rifter ще улесни предоставянето на почасови мобилни здравно-социални услуги, както в града, така и в малките населени места в общината, където достъпът до медицински и социални услуги е затруднен.

В Патронажна грижа се очаква да бъдат обхванати над 146 възрастни лица, включително и хора с увреждания. За тях ще полагат грижи седем медицински специалисти и 18 социални асистенти.

Интегрираните услуги ще се предоставят 12 месеца, а всеки нуждаещ се може да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден. За ползваните услуги потребителите няма да заплащат такса.

Община Ловеч стартира дейностите по изпълнение на проекта на 01 юни 2019 г. и ще приключи на 01 декември 2020 г., като реалното предоставяне на услугите ще започне от 01 декември 2019 г. Общият бюджет на проекта е на стойност 375 326,24 лева.

Основна цел на проекта е изграждане на мрежа от услуги в домашна среда, която ще окаже положително въздействие върху подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, живеещи на територията на Община Ловеч.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 678 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *