Ето какво извести във Фейсбук депутатът социалист Милко Недялков…

На 7 януари, 2019 г. десетки граждани почетоха паметта на 14 -те партизани от втора чета на отряд „Христо Кърпачев“ загинали в боевете на 7 и 8 януари 1944 г. в местността „Радювенска ялия“ край с. Радювене, област Ловеч.


Отбелязани бяха две юбилейни годишнини: 75 – годишнината от гибелта на младите борци загинали с вярата, че утре „Животът ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден…“ и 50 – годишнината от издигането на каменния монумент за увековечаване на тяхната памет.Снимка на Darina Petrova.


Гости на юбилейното тържествено възпоменание бяхаСнимка на Darina Petrova.народният представител от БСП Милко Недялков, представители на областното и общинско ръководство на БАС – Ловеч, представители на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – СОСЗР – Ловеч, представители на общинското ръководство на БСП в Ловеч, жители на с.Орлене, с.Александрово, с. Радювене и гр.Ловеч.Снимка на Darina Petrova.


Честването бе открито от младия кмет на с.Радювене Венцеслав Банчев.
Слово произнесе почетният председател на областното ръководство на БАС – Ловеч и член на националния съвет на БАС Стойно Стойнев.Снимка на Darina Petrova.
Поименно бяха прочетени имената на геройски загиналите в сраженията 11 партизани с кратки биографични данни за всеки от тях и на тримата заловени и след изтезания разстреляни без съд и присъда в полицията в Ловеч.Снимка на Darina Petrova.
Петко Стойчев Патарински от гр. Угърчин, Добри Колев Добрев от с. Драгана, Илия Петров Стойков от гр.Угърчин,Снимка на Darina Petrova.Вълко Цвятков Вълков от с.Каленик, Йото Стойчен Корташев от гр.Угърчин, Вълко Гетов Шатров от с.Радювене, Вълко Цанов Пелтешки от с. Радювене, Дочо Пенков Маринов от с.Орлене,Снимка на Darina Petrova.Цанко Маринов Панов от гр.Ловеч, Рахим Исак Рахимов от гр.Дупница, Цанко Начев Гатев от с.Дойренци, Дако Вътов Цоков от с.Драгана, Йосиф Конорти Алфандари – Васката от гр.Дупница, Цанко Стойков Фиденков от с. Голец.Снимка на Darina Petrova.
https://www.facebook.com/…/vb.1000030923…/2039609426152115/…

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 296 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *