ГЕРБ и ДПС на балотаж за кмет на Тетевен

След преброяване на 100% от протоколите за избори на кмет на община Тетевен, предстои балотаж между кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет Д-р Мадлена Бояджиева и бившия подсъдим кмет на Тетевен Милен Ганев, подкрепен от ДПС. На Бояджиева не достига съвсем малко за победа още на първи тур, получавайки 4596 гласа, срещу 3677 за Милен Ганев. Далеч назад трети остава кандидата на БСП Гриша Нешев, събирайки скромните 1101 гласа.

На последните местни избори в Тетевен балотажът беше решен между същите кандидати, като въпреки сериозният вот, който Милен Ганев получи от контролираните от ДПС села Галата, Глогово, Градежница и Български извор, Мадлена Бояджиева постигна убедителна победа.

Милен Ганев и бившият му заместник кмет Детелин Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на община Тетевен за над 400 хиляди лева, извън това нанесени имуществени щети на общинска Фондация Тома Васильов и сключване на договор за доставка на храни за детските градини в общината с приятелката на Ганев Биляна Драгомирова в нарушение на Закона за обществените поръчки и на завишени цени. Сагата с пословично бавното правосъдие срещу бившия кмет на Тетевен датира още от Март 2014 г., когато Ганев и заместникът му Пърлев бяха изведени с белезници от сградата на общината, а едва през месец Октомври 2015 г. в съда беше внесен обвинителния акт срещу тях. От тогава до момента бяха отложени над сто открити съдебни заседания поради най-разнообразни причини, повечето от които здравословни проблеми на подсъдимите, макар в социалните мрежи двамата да публикуваха снимки свързани с далеч по-приятни поводи в екзотични дестинации, както и поради бременността на приятелката на Ганев и също подсъдима Биляна Драгомирова. Малко по-късно Милен Ганев се сдоби и с кандидатдепутатски имунитет, издигнат от ДПС като кандидат за народен представител на партията в ловешка област, което също отложи делото за няколко месеца. Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира незаконно имущество на Детелин Пърлев за близо 200 хил. лева.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 584 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *