В Ловеч ликуват! Автомобилен гигант засипва с работа и инвестиции региона

Германският автомобилен гигант VOSS Automotive влиза в Баховица и обещава да разкрие нови 1000 работни места за региона. Чувствайте се като у дома си – така кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 6 август 2018 г. в кабинета си представителите на германската фирма VOSS Automotive.

В Ловеч пристигнаха Кай-Уве Ото, директор човешки ресурси и организация, и Роланд Вайс, директор производство. Те бяха придружени от Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции, и Стойчо Стойчев от дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ към същата агенция. От страна на домакините  в разговорите участваха председателят на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кметовете Даниел Колев и  Венцислав Христов.

Ето и каква точно е договорката:

Чувствайте се като у дома си – така кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 6 август 2018 г. в кабинета си представителите на германската фирма VOSS Automotive. От две седмици се знае, че фирмата ще инвестира в ловешкото село Баховица.

С вас нашето VOSS-семейство вече ще има 6 000 служители и за нас е удоволствие да работим заедно, подчертаха гостите.

На практика това е втора среща на ръководството на общината с немските инвеститори след опознавателната визита през март т.г. Този път в Ловеч пристигнаха  Кай-Уве Ото, директор човешки ресурси и организация, и Роланд Вайс, директор производство. Те бяха придружени от Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции, и Стойчо Стойчев от дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ към същата агенция. От страна на домакините  в разговорите участваха председателят на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кметовете Даниел Колев и  Венцислав Христов.

Гостите разказаха, че са основали ново предприятие за Ловеч и са наели производствена площ в завода в Баховица. От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират нови машини на стойност 7 млн. евро, което ще продължи около два месеца.

От шест седмици се провежда интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия.

През май следващата година производството ще започне, като постепенно ще се разширява.  Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020 г., като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.

VOSS е  фирма, която създава работа и за други фирми от региона, подчертаха гостите.

За нас VOSS Automotive е стратегически инвеститор за региона и  ще положи основите и за други инвестиционни планове, каза Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции. Затова ще продължим нашата усилена работа за този регион и ще създадем една добра история, която може да се разказва за нашата страна, допълни Стамен Янев.

Ще бъдем оперативни като администрация и ще помогнем за съкращаване на времето за преорганизацията на производството , като общината ще съдейства за бързо административно обслужване, подчерта кметът Корнелия Маринова.  Обсъдени бяха транспортните връзки между град Ловеч и Баховица и как могат да се оптимизира, тъй като това са външни доставчици на услугата.

Източник: blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 365 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *