Визита на кмета на побратимената с община Тетевен община Радовиш, Република Македония по случай Празника на града

По покана на Община Тетевен Кметът на Община Радовиш, Република Македония – Герасим Конзулов, беше гост на Празника на град Тетевен – 1-ви ноември. Той и неговата делегация, присъстваха на тържествата по случай 141 години от Освобождението на Тетевен и Деня на будителите.

Г-н Герасим Конзулов и делегацията от Радовиш бяха посрещнати от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Беше проведен разговор във връзка с предстоящата съвместна работа на двете общини и разменени подаръци в знак на уважение. Гостите бяха част от Божествената литургията в тетевенската църква, шествието и издигането на знамето на града. На Тържествената сесия на Общинския съвет по повод Празника на град Тетевен Кметът на Община Радовиш благодари за поканата и поднесе своите приветствия и поздрави към гражданите на Тетевен. Делагацията имаше възможността да посети и местната библиотека, където бе запозната с дейността на НЧ ,,Съгласие 1869“ Тетевен. След това той и екипът му посетиха село Голям извор, където бяха посрещнати по стара българска традиция от Кмета на селото – Илиян Маринов, който ги запозна с историята, населението, живота, работата и забележителностите в селото. Посетиха къщата музей на Първият Революционен окръжен комитет – Васил Левски, музейната сбирка „Школото” с етнографска сбирка към нея, посетиха и църквата „Свето Възнесение Господне”, на която преди три дни приключи цялостния ремонт на покривната конструкция.

Заедно с делегацията от Македония, гост на тържествата бе Раде Стойчич – Представител на българите, преселили се от тетевенското село Голям извор във Велики Извор, община Зайчар, Сърбия.

През август 2018 година, д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, заедно с нейния екип, посетиха град Радовиш. Поводът бе подписване на Меморандум за приятелство и сътрудничество между двете общини. Те бяха част от празнична програма на града, като с тях бе и Мъжка вокална група ,,Вежен“, която взе участие в един от концертите в Радовиш.

На 1-ви ноември Мъжка вокална група ,,Вежен“ отпразнува своя 50 годишен юбилей, като в тържествения концерт се включи и музикален хор от Македония, част от делегацията на кмета на Радовиш.

Източник: teteven.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 122 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *