Виждал му се краят на големия ремонт в Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова инспектира работата по полагането на последните  плочки на площад „Екзарх Йосиф Първи“, с което на 16 октомври се довършва полагането на цялостната настилка в центъра на града.

Предстоят довършителни дейности в отделни участъци и дооформяне на настилките. Дейностите по тази част от проекта ще бъдат финализирани през ноември, като в срока са калкулирани прекъсванията на работата през зимния сезон поради неблагоприятни метеорологични условия.

Кметът Корнелия Маринова, придружена от заместник-кмета Даниел Колев, разговаря с работниците, които полагат последните плочки в западната част на площада.Работниците от бригадата на Спас Георгиев са от град Тръстеник, Плевенско. Сред тях има и румънски работник – Даниел Хергеоджилу.

На въпрос на кмета Корнелия Маринова дали ремонтът е бил сложен, работникът Илия Златков отговори: „Сложен е за този, който не разбира от плочки. За нас няма трудност“. Бригадата е работила и по други обекти в страната.

Както е известно, строителството в централната градска част на Ловеч се разпростря на близо 50 дка. В пиковите моменти бригадите стигнаха до осем, като поставяха новата настилката от краищата на пешеходната зона към центъра. Мащабът и обхватът на ремонтите  включват подмяна на елинсталации, водопроводи, осветление, парково оборудване. В момента се изпълнява частта по озеленяване и поставяне на градинско-парковото обзавеждане.  Предстои пускането и на двата фонтана – пред театъра и пред пощата. По ул. „Търговска“ ще бъдат поставени 62 бр. пейки, а в комплекс „Космос“ – 8 бр.  Общо новите кошчета за отпадъци са 99 бр.

Въпреки че има още довършителни работи, новият облик на центъра вече е факт и това радва гражданите. Край на прашните и мръсни обувки, коментират онези, които трудно понасяха несгодите на голямата строителна площадка.

Първата копка на ремонта бе в края на юли м.г.. Проектът включва рехабилитация и изграждане на нови пространствени решения в централна градска част на Ловеч и рехабилитация на пл. „Тодор Кирков“. Инвестицията, осигурена от община Ловеч по ОП „Региони в растеж“, е на стойност 6 943 866 лв.Поради обжалвания на фирмите в съда частта за пл. „Тодор Кирков“ се забави и предстои да се изпълни. С нейното изпълнение се свързва съвременното градско ядро с възрожденската част на града.

Община Ловеч, пресцентър

16.10.2018 г.

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 241 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *