Вече е готово! През септември отварят голям завод в Ловеч

Официалното откриване на производствения център на VOSS Automotive България  край Ловеч ще се проведе на 26 септември.

Миналата година компанията нае за срок от 10 години завода на „Литекс моторс“ в с. Баховица, където до 2017 г. се сглобяваха китайските автомобили Great Wall. През април т.г. бяха инсталирани първите машини за производство на авточасти, след което българският екип специалисти проведе първото си производство. Преди това служителите са преминали 3-месечно обучение в Полша.

VOSS Automotive GmbH е част от холдинговата корпорация група VOSS, която е базирана във Виперфюрт, Германия. Вече над 85 години фирмата създава дългосрочни партньорства с компании от автомобилния сектор сред които BMW, VW, Audi, Ford и много други. VOSS притежава и няколко дъщерни компании, сред които вече е и ВОСС Аутомотив България ЕООД. Днес в група VOSS работят над 6000 служители и достига оборот от над 600 млн. евро.

На първия етап инвестицията възлиза на 15 млн. евро, открити са над 100 нови работни места, като до края на 2020 г. се очаква те да достигнат 1000. Присъствието и дейността на компанията на територията на България е от стратегическо значение както за развитието на бизнес взаимоотношенията между България и Германия, така и за развитието на региона, тъй като предлага нови работни места и потенциал за индустриален, финансов и социален подем.

Източник: https://www.periscop.bg

Коментирай чрез Фейсбук:
(Visited 1 371 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *